Fractie Ulicoten

Samen voor leefbaarheid

Aloijs Rijvers, plaats 3.

Ik ben van beroep werktuigbouwkundige. Ik ben 59 jaar, gescheiden en vader van 2 kinderen. Mijn familie roots liggen in de grensstreek van zowel Belgie als Nederland. Lange tijd ben ik actief betrokken geweest binnen het verenigingsleven in Ulicoten (Scouting, UVO en carnavalsvereniging de Haaikneuters) Ik ben 16 jaar lid van de fractie Ulicoten en ik ben in de periode 2010-2014 3 jaar actief raadslid geweest.

Voor de kern Baarle is het van belang dat er een volledig nieuw representatief gebouw komt voor het CCB. Bij doordachte multifunctionele nieuwbouw komen de functies van de verenigingen en hun activiteiten veel beter tot hun recht en kunnen exploitatie lasten behoorlijk verlaagd worden. Het centrum dient na de aanleg van de randweg in fases opnieuw ingericht te worden. Dit proces dient zeer zorgvuldig te gebeuren.

In Castelrè speelt o.a. het probleem van het sluipverkeer. Een paar verkeersremmers verkort de reistijd op de sluiproute nauwelijks. Er zijn andere veel effectievere oplossingen denkbaar maar dan dienen de inwoners daar wel achter te staan.

In Ulicoten spelen vooral leefbaarheids vraagstukken die met de schaal grootte van het dorp te maken hebben en het uitgestrekte buitengebied. In de toekomst dient voldoende geinvesteerd te worden in de leefbaarheid van de kern Ulicoten.

Voor het buitengebied komt er een nieuw bestemmingsplan met verbrede reikwijdte. We vinden dat de Provincie minder regelbevoegdheid dient te krijgen voor het buitengebied en dat de procedures enorm verkort dienen te worden.

Fractie Ulicoten heeft, ondanks zijn grootte, regekmatig een sleutelrol in de besluitvorming. Daarom heeft uw stem op Fractie Ulicoten een extra waarde. STEM OOk op woensdag 21 maart.

Fractie Ulicoten: samen voor leefbaarheid